Blondie valgetest ubadest

Valgu- ja kiudaineterikkale blondiele annavad lisaväärtust valged oad ja kaerahelbed.
Ettevalmistusaeg15 minutes
35 minutes
Kogu aeg50 minutes
Course: Dessert
Yield: 20 tk

Tarvikud

  • 1 neljakandiline ahjuvorm võib olla lahti käiv vorm, aga ka keraamiline vorm
  • 1 Küpsetuspaber valikuline

Materials

  • 2 tk valgeid konservube (400 g purk)
  • 55 g oliiviõli (neutraalse maitsega)
  • 75 g kookossuhkur (annab karamellise maitse)
  • 40 g kaerahelbed
  • 2 tk muna
  • 150 g valge šokolaadi nööbid (1/2 tainasse, 1/2 peale puistamiseks)
  • 3/4 tl sool
  • 1 tl küpsetuspulber
  • 1 tl vanilje pastat (võib olla vanilje ükskõik mis kujul)

Valmistamise viis

  • Pane kannmikserisse kõik koostisosad, va šokolaadi nööbid. Blenderda ühtlaseks massiks.
  • Vala segu kaussi, lisa 1/2 šokolaadinööpide kogusest, sega läbi.
  • Määri ahjuvorm rasvainega või vooderda küpsetuspaberiga ja määri rasvainega. Vala segu vormi, tasanda ühtlaseks. Puista peale ülejäänud šokolaadi nööbid.
  • Küpseta 180-190 kraadi juures 35-40 minutit. Lase jahtuda, lõika sobiva suurusega tükid.