Blondie valgetest ubadest
Valgu- ja kiudaineterikkale blondiele annavad lisaväärtust valged oad ja kaerahelbed.
Yield: 20 tk
Tarvikud
- 1 neljakandiline ahjuvorm võib olla lahti käiv vorm, aga ka keraamiline vorm
- 1 Küpsetuspaber valikuline
Materials
- 2 tk valgeid konservube (400 g purk)
- 55 g oliiviõli (neutraalse maitsega)
- 75 g kookossuhkur (annab karamellise maitse)
- 40 g kaerahelbed
- 2 tk muna
- 150 g valge šokolaadi nööbid (1/2 tainasse, 1/2 peale puistamiseks)
- 3/4 tl sool
- 1 tl küpsetuspulber
- 1 tl vanilje pastat (võib olla vanilje ükskõik mis kujul)
Valmistamise viis
- Pane kannmikserisse kõik koostisosad, va šokolaadi nööbid. Blenderda ühtlaseks massiks.
- Vala segu kaussi, lisa 1/2 šokolaadinööpide kogusest, sega läbi.
- Määri ahjuvorm rasvainega või vooderda küpsetuspaberiga ja määri rasvainega. Vala segu vormi, tasanda ühtlaseks. Puista peale ülejäänud šokolaadi nööbid.
- Küpseta 180-190 kraadi juures 35-40 minutit. Lase jahtuda, lõika sobiva suurusega tükid.