Brownie mustadest ubadest
Brownie, mis võlub oma kerge tekstuuri ja vähema rasvasusega.
Yield: 20 tk
Tarvikud
- 1 neljakandiline vorm 20 x20 cm või 20 x 25 cm, ca 2-2.5 cm paksune kiht
- 1 Küpsetuspaber valikuline
Materials
- 2 tk mustad konservoad (400 g purk)
- 55 g oliiviõli
- 75 g kookossuhkrut (oluline karamellise maitse tarvis)
- 40 g kaerahelbeid
- 2 tk muna
- 25 g kakaopulbrit
- 150 g tumeda šokolaadi nööpe
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soola (triiki, aga võid ka endale sobivalt)
- 1 tl vanillipastat (või ükskõik mis kujul, pulbrina, ekstraktina - doseeri kogus vastavalt tootja soovitusele)
Valmistamise viis
- Blenderda kõik koostisosad, va šokolaadinööbid ühtlaseks massiks.
- Vala segu kaussi, lisa 1/2 šokolaadi nööpe, sega.
- Määri vorm rasvainega, vala segu vormi. Puista peale ülejäänud šokolaadi nööbid.
- Küpseta 180-190 kraadi juures 35-40 minutit. Lase jahtuda, lõika meelepärased tükid.