Hõrgud õunamuhvinid
Mõnusa krõbiseva kattega seest mahlased muhvinid
Tarvikud
- 1 Muhvini pann
- 12 Paberist muhvini vormid
Materials
Muhvini taina tarvis:
- 90 g riisijahu
- 90 g hirsijahu
- 90 g maisijahu
- 90 g mandlijahu
- 50 g oliiviõli (neutraalse maitsega)
- 150 g toorroo suhkrut
- 140 g piima-, mandli- või sojajooki
- 140 g Kreeka või taimset jogurtit (paksemat)
- 2 tk muna (M-L suurusega)
- 4 tk magushaput õuna (keskmise suurusega)
- 2 tl kaneeli (triiki)
- 1 tl küpsetuspulbrit (kuhjaga)
- 1 tl ksantaankummit (valikuline, lisab muredust)
- 1/2 tl soola
- 1/4 tk sidruni mahl (väiksem sidrun)
- 1 cm vanillipastat (võib olla ka vanillisiirup, vanillikaun)
Puru tarvis:
- 35 g maisijahu
- 35 g mandlijahu
- 30 g võid
- 30 g suhkrut
- 1/2 tl kaneeli
- 1/4 tl soola
Valmistamise viis
Puru valmistamine:
- Sega omavahel maisi- ja mandlijahu, suhkur ja sool ning haki noaga sisse või kuni oled saanud ühtlase purulaadse segu. Pane külmikusse tahenema.
Taina valmistamine:
- Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, ksantaankummi, kaneel ja sool.
- Vahusta munad suhkruga.
- Sega omavahel vedelikud. v.a. sidrunimahl: õli, piim ja jogurt ning lisa koos vanillipastaga vahustatud munadele.
- Koori ja tükelda õunad ning pane sidrunimahla ja kaneeliga tõmbama.
- Lisa vedelikud kuivainetele, sega ühtlaseks massiks. Nõruta õunad liigsest sidrunimahlast ja lisa tainasegule.
- Jaga tainas muhvini vormide vahel, püüa jagada õunatükid muhvinite vahel võrdselt. Raputa peale puru.
- Küpseta 20-25 minutit 210-220 kraadi juures.
Märkused
Lase enne serveerimist 15 minutit jahtuda! Need muhvinid sobivad suurepäraselt valmistada ka rabarberi ja marjadega.