Hõrgud õunamuhvinid

Mõnusa krõbiseva kattega seest mahlased muhvinid
Ettevalmistusaeg30 minutes
Active Time20 minutes
Course: Dessert

Tarvikud

  • 1 Muhvini pann
  • 12 Paberist muhvini vormid

Materials

Muhvini taina tarvis:

  • 90 g riisijahu
  • 90 g hirsijahu
  • 90 g maisijahu
  • 90 g mandlijahu
  • 50 g oliiviõli (neutraalse maitsega)
  • 150 g toorroo suhkrut
  • 140 g piima-, mandli- või sojajooki
  • 140 g Kreeka või taimset jogurtit (paksemat)
  • 2 tk muna (M-L suurusega)
  • 4 tk magushaput õuna (keskmise suurusega)
  • 2 tl kaneeli (triiki)
  • 1 tl küpsetuspulbrit (kuhjaga)
  • 1 tl ksantaankummit (valikuline, lisab muredust)
  • 1/2 tl soola
  • 1/4 tk sidruni mahl (väiksem sidrun)
  • 1 cm vanillipastat (võib olla ka vanillisiirup, vanillikaun)

Puru tarvis:

  • 35 g maisijahu
  • 35 g mandlijahu
  • 30 g võid
  • 30 g suhkrut
  • 1/2 tl kaneeli
  • 1/4 tl soola

Valmistamise viis

Puru valmistamine:

  • Sega omavahel maisi- ja mandlijahu, suhkur ja sool ning haki noaga sisse või kuni oled saanud ühtlase purulaadse segu. Pane külmikusse tahenema.

Taina valmistamine:

  • Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, ksantaankummi, kaneel ja sool.
  • Vahusta munad suhkruga.
  • Sega omavahel vedelikud. v.a. sidrunimahl: õli, piim ja jogurt ning lisa koos vanillipastaga vahustatud munadele.
  • Koori ja tükelda õunad ning pane sidrunimahla ja kaneeliga tõmbama.
  • Lisa vedelikud kuivainetele, sega ühtlaseks massiks. Nõruta õunad liigsest sidrunimahlast ja lisa tainasegule.
  • Jaga tainas muhvini vormide vahel, püüa jagada õunatükid muhvinite vahel võrdselt. Raputa peale puru.
  • Küpseta 20-25 minutit 210-220 kraadi juures.

Märkused

Lase enne serveerimist 15 minutit jahtuda! Need muhvinid sobivad suurepäraselt valmistada ka rabarberi ja marjadega.