Rabarberikook maisi- ja mandlijahust

See mureda tekstuuriga kauni kollase varjundiga kook sobib nii marjade, õunte kui rabarberiga. Eriti maitsvaks teeb sooja koogi serveerimine vanillijäätisega.
Ettevalmistusaeg30 minutes
Active Time50 minutes
Kogu aeg1 hour 20 minutes
Course: Dessert

Tarvikud

  • 1 Ümmargune koogivorm
  • 1 Küpsetuspaber

Materials

KUIVAINED

  • 110 g mandlijahu
  • 150 g maisijahu
  • 180 g suhkur
  • 1 tl küpsetuspulber
  • 1/2 tl sool

VEDELIKUD

  • 130 g maitsestamata 2,5% jogurt
  • 100 g Extra Light oliiviõli
  • 2 tk muna
  • 1 tl vanillipasta
  • 5 tk rabarberi vars (väiksemad)

Valmistamise viis

Sega omavahel mandlijahu, maisijahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Klopi munad vahule ja sega omavahel kõik vedelikud. Puhasta ja tükelda rabarber. Vala kuivainete hulka ja sega hoolikalt läbi.

    Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, määri võigaja puista natuke maisijahu ühtlaselt, et tainas ei jääks paberi külge kinni.

      Vala tainas vormi ja laota ühtlaselt peale rabarberi tükid. Puista üle suhkru ja kaneeliga.

        Küpseta 190 kraadi juures 40-50 minutit. Sõltuvalt kattestvõib vajada pikemat küpsemisaega ja võib olla vajalik temperatuuri alandamine,kui kipub pealt liialt küpsema.

          Märkused