Muretaigen kleepuva riisi jahuga
See muretaigen teenib sööjatelt alati komplimente. Kleepuva riisi jahu teeb taina hästi käsitletavaks, jahvatatud kuldsed linaseemned lisavad tainale muredust. Sobib nii magusate kui soolaste lahtiste pirukate valmistamiseks.
Yield: 8 tk
Tarvikud
- 1 koogivorm lahtikäiv
- 1 Küpsetuspaber valikuline
Materials
- 78 g kleepuva riisi jahu
- 55 g kaerajahu (võid ise kaerahelvestest blenderdada jämedama jahu)
- 35 g hirsijahu
- 30 g maisitärklist
- 15 g tapiokitärklist
- 15 g kuldsed linaseemned (olla ka tšiia seemned)
- 10 g suhkrut
- 3 g soola
- 115 g külma või kuubikuid
- 6 spl jäiselt külma vett (kasuta vee jahutamiseks jääkuubikuid)
- 1 spl õunaäädikat
Valmistamise viis
- Mõõda ja sega kõik kuivained. Haki või väikesteks kuubikuteks ja näpi kuivainetega ühtlaseks puruks.
- Sega omavahel vesi ja äädikas, lisa 1 spl kaupa kuivainete ja või segule. Vormi kätega tainapall. Kui tainapall tundub liiga kuiv, võid lisada veel 1-2 spl vett.
- Määri koogivorm rasvainega ja suru tainas ühtlaselt koogivormi põhjale ja äärtele (ca 2 cm).
- Aseta vorm külmikusse minimaalselt tunniks ajaks.
- Eelküpseta põhi 210 kraadi juures 10-12 minutit, lisa sobiv täidis.
- Küpseta vastavalt täidise omadustele 190 kraadi juures kuni 45 minutit. Lase jahtuda.