Sidrunikeeks
Imeliselt kollast värvi sidrunikeeks, mille loomiseks sain inspiratsiooni Katarina Cermelj Lemon Drizzle Cake retseptist. Nagu ikka teen retsepte ümber ja see on Katarina keeksi vähem magusam, vähem rasvasem, ilma ksantaankummita ja mandlijoogiga loodud variant.
Tarvikud
- 1 keeksivorm
- 1 Küpsetuspaber
Koostisained
- 100 g riisijahu
- 60 g tapiokitärklis
- 40 g maisitärklis
- 150 g (toorroo)suhkur
- 2 tl küpsetuspulber (kuhjaga)
- 1/2 tl soola
- 150 g võid (toasoe + 1 tl vormi määrimiseks)
- 1 tk sidruni koor (riivitud)
- 4 tk muna
- 1 tk munavalge
- 150 g mandlijooki
- 6 spl sidrunimahla
- 1 tl vanillipastat
Valmistamise viis
- Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ja määri võiga.
- Sega kuivained - riisijahu, tapiokitärklis, maisitärklis, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
- Lõika või tükkideks ja mikserda kuivainete sekka kuni tekib purune tekstuur. Lisa sidrunikoor. Mikserda või ja kuivainete hulka.
- Vahusta eraldi nõus munad ja munavalge tugevaks vahuks. Lisa munavahule mandlipiim, vanillipasta ja sidrunimahl.
- Lisa vedelikud jaokaupa kogu aeg mikserdades muule segule kuni saad ühtlase tainamassi.
- Vala tainas ette valmistatud keeksivormi ning küpseta 180 kraadi juures 55-60 minutit või nii kaua kuni hambatikuga proovides tikk puhtaks jääb.
- Lase enne serveerimist 30 minutit jahtuda.
Märkused
